Creativeest

Creative Est, după două ediții

21

Sep 2017

În ultimii 2 ani, Creative Est și-a conturat identitatea pe agenda Bucureștiului – un festival de interes pentru industriile creative din întreaga regiune Est-Europeană și un spațiu de învățare și inspirație pentru comunitățile locale de designeri, artiști sau artizani, aflate în continuă dezvoltare.

La Creative Est s-au întâlnit antreprenori români și europeni, s-au schimbat idei, s-au pornit proiecte și drumuri noi, s-au mentorat și finanțat startup-uri cu potențial. Am făcut pași pentru readucerea unor spații industriale în circuitul de evenimente al Bucureștiului. Industria Bumbacului a găzduit Marketul antreprenorilor creativi, iar astăzi se dezvoltă aici o multitudine de proiecte ale antreprenorilor creativi, de la huburi, spații de evenimente la prima bibliotecă de materială din regiunea Europei de Sud-Est.

IUL_8440

Primele două ediții Creative Est, organizate de asociația ORICUM, au avut parte de sprijinul unor parteneri importanți, care și-au arătat votul de încredere pentru industriile creative românești – Banca Transilvania, Ministerul Culturii, ARCUB și Primăria Capitalei, Reprezentanța Comisiei Europene în România, GEA Strategy & Consulting, Institutul Polonez, The Institute, NOD Makerspace și mulți alții. Le mulțumim și contăm în continuare pe sprijinul lor.

Câteva sute de antreprenori au participat la workshop-urile și conferințele din cadrul festivalului – în 2015 a avut loc la Creative Est prima întâlnire a makerilor din România iar în 2016 am pus la cale prima întâlnire națională a proprietarilor de food-truck-uri și antreprenorilor din industria street-food, pe tema politicilor din domeniu. De acum 3 ani, de la ediția 0 a festivalului, industriile și comunitățile creative s-au dezvoltat într-un ritm care ne bucură, la fel și nevoile antreprenorilor, susținerea lor politică și privată, educarea publicului. De aceea, urmează firesc un nou capitol în cronologia festivalului.

În 2017 echipa festivalului va lua o pauză, nu pentru a renunța la planurile de dezvoltare a industriilor creative, ci pentru a pregăti un concept de festival care să aducă un impact mai mare în regiunea est-europeană și care să coopteze mai multe resurse locale. Misiunea, atmosfera și oamenii Creative Est vor reveni în a doua jumătate a anului 2018 cu forțe concentrate. Până atunci, ne găsiți pe Facebook, la salut@oricum.ro și în complexul Industria Bumbacului, unde contribuim la punerea pe picioare a proiectului MATER – prima bibliotecă de materiale din Europa de Sud-Est. Mai multe detalii AICI.

pitching-event-creative-est-2

A98V8959

Leave a reply