Creativeest

În weekend se deschide Creative Est Market la Industria Bumbacului: program complet

13

Oct 2016

Weekendul acesta vă invităm să susțineți industriile creative românești la market-ul Creative Est, evenimentul care transformă o fostă hală de textile din complexul Industria Bumbacului în spațiu de expunere pentru 50 de standuri inedite de artă, design, modă, arhitectură, tehnologie sau gastronomie.

Un spațiu interior de 800 de metri pătrați și un spațiu exterior de aceeași dimensiune au fost regândite pentru a deveni, sâmbătă și duminică, terenul de joacă preferat al ideilor curajoase puse în practică de antreprenorii români. Intrarea la market este liberă iar vizitatorii vor putea achiziționa obiecte originale create de artizanii și artiștii prezenți la Industria Bumbacului.

03-market-1

Cum ajungi

Hala Industria Bumbacului e situată pe Splaiul Unirii nr 160, același complex care găzduiește și Nod Makerspace și Gastrobar. Poți ajunge ușor cu metroul pânâ la stația Timpuri Noi, cu RATB 133 sau cu mașina (nu se poate parca în curtea complexului însă există locuri de parcare pe Splaiul Unirii). Accesul în Hala Industria Bumbacului se face direct din Splaiul Unirii.

Program

Sâmbătă, 15 octombrie și duminică, 16 octombrie, de la 10.00 la 20.00. 

Interior – Market de artă, design, modă și tehnologie

Hala de la Industria Bumbacului, folosită până acum câteva luni la spațiu de depozitare, a fost reamenajată pentru a găzdui market-ul regional al industriilor creative.

Dizainăr, LOOT sau Rod Cărturești vor aduce la un loc concepte inedite de prezentare a designerilor de produs ori designerilor de interior din România. Printre creatorii de modă prezenți la market se numără Christine on The Clouds, IUTTA sau branduri ca Bumbag, Turific, Haine cu spirit, Madam Mitza, KRACK – URBAN CLOTHING, T-shirt Van, Nerv, Serebe, Grafemeride. Creatorii de bijuterii Contemporia, Minionette, Utopic, Differenzial Krafts vor fi prezenți la market alături de artizani ca Mesteshukar Boutiq – specialiști în meșteșuguri tradiționale, Cresc, Lavand’elle, Teraria – ateliere de design ce pun în valoare plantele sau UNICAT – comerciant de artă românească.

Lista completă a expozanților de la market este disponibilă aici.

creativeest-market_3

 

Interior – Interactive Corner cu instalații de artă, muzică și tehnologie

O serie de instalații interactive care mixează noile tehnologii cu muzica și arta vor fi expuse la Market-ul Creative Est pentru a pune în mișcare imaginația și ingeniozitatea curioșilor.

VIJOR – creat de Laborazon Maker Space

Programare/concept: Sergiu Neagu, producţie/concept: Alina Floroi, sculptură: Silvestru Munteanu. Vijorul este o instalație interactivă care îți permite să desenezi pe o proiecție simetrii colorate prin atingerea unor butoane din rulmenți. Fiecare utilizator devine parte dintr-un circuit electric care are curenți foarte slabi și se conectează la un Makey Makey, legat de un app de vizualizare. Programare și partea electrică este făcută de Sergiu Neagu, consola de comandă este realizată de sculptorul Silvestru Munteanu (Alexander Silvermountain), iar producția de Alina Floroi.

LABIRINT SONOR – creat de Laborazon Maker Space

cu sprijinul TELEKOM

Concept: Alina Floroi, Programare: Ciprian Branea. Labirintul are pereți din sunete. Un utilizator experimentează pereții invizibili prin mișcare, încercând să se deplaseze pe niște coridoare pe care trebuie să și le imagineze. Nu este nici măcar necesar să țină ochii închiși. Pe măsură ce pipăie pereții, utilizatorul generează sunete și își dă seama unde e perete și unde e culoar. Astfel creează o coregrafie și în același timp o muzică. De fiecare dată când atinge un perete, se aude un sunet, care are o coloratură diferită în funcție de distanța față de marginile exterioare. Nu există un scop anume ca la jocuri, ci doar experiența în sine de a descoperi modelul labirintului.

Veggies – creat de Laborazon Maker Space

cu sprijinul TELEKOM

Programat de: Sergiu Neagu

Laborazon a pus la cale o modalitate didactică de a învăţa despre conductivitatea electrică şi despre programare. Prin instalaţia Veggies, vezi că legumele creează împreună cu utilizatorul un circuit electric care se închide când se atinge o legumă. Fiecare legumă (input) este programată să scoată un sunet (output). Instalaţie bazată pe placa Makey Makey, cu firele la vedere.

Scratch workshop cu DJ Undoo

cu sprijinul TELEKOM

thedj.ro propune un pic de școală în industria entertainmentului și vieții de noapte. Cu un istoric de peste trei ani cu Artskul în coachingul de DJs, DJ Undoo face două zile de free workshop în intervalul 16-20, sâmbătă și duminică, la Creative Est.  Dacă vrei să lucrezi mai îndeaproape cu profesorul de Scratch într-una din cele două zile, scrie-ne un mail pe pagina thedj.ro. 10 locuri/sesiune

Exterior – FOOD MARKET

9 bucătării urbane locale, cunoscute pentru pasiunea investită în gastronomie artizanală. Burger Van, Voyageur Van,  Furgoneta, Sara Green, Bon Aparte, Moritz Eis, Wild Forrest, M60 Café și Hot Gipsy vor găti LIVE pe toată perioada weekendului.

food-market

burger-van

Creative Est Nights – music & drinks, în parteneriat cu festivalul internațional de animație Anim’est

La final de festival, creativii se reunesc la Gastrobar pentru o seara de muzică și socializare, în parteneriat cu Anim’est.

De la ora 19:00, @DESCHIS Gastrobar, Intrare liberă. 

Family Day – duminică, 16 octombrie – ateliere și workshopuri pentru cei mici și cei mari

Ziua de duminică a market-ului Creative Est este dedicată familiilor și aduce la un loc o sumedenie de ateliere creative pentru cei mici și cei mari: ateliere de caligrafie, imprimare 3d, experimente științifice, meșteșuguri tradiționale, educație muzicală. Programul complet Family Day este disponibil AICI.

iul_9300-edit

creative-est_market

Leave a reply