Creativeest

Family Day la Creative Est: duminică, 16 octombrie

12

Oct 2016

MARKET Creative Est: Family Day

Program: 10:00 – 20:00

Hala Industria Bumbacului (Splaiul Unirii, nr 160)

Intrare liberă

Creativitatea se stârnește prin poftă de joacă și stimularea permanentă a curiozității. Duminică, la Family Day, cei mici și cei mari sunt invități la o zi întreagă de ateliere și workshopuri care pun în mișcare imaginația: caligrafie, imprimare 3D, origami sau meșteșuguri tradiționale.

02-family-day

Motanov – ateliere de caligrafie

Program. 13:00 – 14:00, 14:30  – 15:30, 16:00  – 17:00.

Preț: 30 lei/ atelier

Despre Motanov: Am absolvit Academia pentru Feline Supradotate, unde am făcut studii de bulversare, imaginație și comunicare cu oamenii. În ianuarie 2014, am așezat școala mea în realitate, sub forma Academiei Motanov. Acolo, oamenii mici își pot antrena imaginația în ateliere amuzante, unde explorează tot felul de forme în care își pot exprima talentul.

Despre ateliere: Atelierul de caligrafie își propune să îi atragă pe copii spre scrisul frumos. Facem asta apelând la instrumente și materiale cât mai diverse, cu care juniorii să experimenteze și să se coloreze pe degete! Efectul acestor activități creative și jucăușe va fi că vor scrie cu mai multă atenție și grijă, deci mai frumos și mai citeț. Vrem ca literele și instrumentele de scris să-i fascineze, să facă din scris o artă!

FABRILABO – hobby-uri pentru toată familia

Program. Imprimanta 3D: 11:00 – 12:00, 13:00 – 14:00, 15:00 – 16:00; Pixel Hobby: 12:00 – 13:00, 14:00 -15:00, 15:00 -16:00.

Preț: Imprimanta 3D: 40 lei/ atelier (include lucrarea ce poate fi luată acasă). Pixel Hobby: 35 lei/atelier.

Despre FABRILABO: Precum o caracatiță, FABRILABO este un atelier compact și ingenios cu hobby-uri pentru întreaga familie. Într-un spațiu agreabil din zona Domeni, gătitul se întâlnește cu imprimarea 3D, scrierea creativă se intesectează cu bricolajul, actoria se îmbină cu pictura, mărgelitul cu recilarea creativă. Copiii de toate vârstele și familiile lor își împart și construiesc ideile, regândindu-și timpul liber.

Despre ateliere

Imprimanata 3D: Învățăm împreună să pătrundem tainele 3D print-ului, o tehnologie destinată celor care vor să-și exprime creativitatea, să realizeze cu ușurință obiecte din propria imaginație, de la simple jucării, obiecte decorative sau accesorii utile până la proiecte complexe. Pe durata atelierului paticipanții vor învăța să folosească calculatorul pentru materializarea propriilor idei, descoperind aplicații simple de modelare 3D, pregătire (slicing) și printare.

Pixel Hobby: La atelierul Pixel Hobby ne vom cultiva creativitatea, atenția și concentrarea pentru a realiza mici opere de artă. Copiii vor fixa pixeli colorați și vor crea propriile obiecte decorative, cu care vor pleca fericiți de la atelier și se vom mândri acasă și la școală. Atelierul Pixel este indicat copiilor peste 5 ani si durează o oră.

KidSmart – învățare creativă

Program: 10:30 – 11:00 – activitate practică – Construim Planeta Pământ
11:00 – 11:30 – experiment creativ – Cum erupe un vulcan?
11:30 – 12:00 – activitate practică – Insula pierdută
12:00 – 12:30 – activitate practică – Puzzle Harta Lumii
12:30 – 13:00 – experiment creativ – (De)poluarea oceanelor
13:00 – 13:30 – activitate practică – Reciclarea pentru fiecare
13:30 – 14:00 – activitate practică – Creștem iarba creativ

Preț: 30 lei/atelier

Despre KidSmart: KidSmart Friendly Education Center este primul proiect de educație prietenoasă pentru copiii din România, în care urmărim să aducem copiilor mai mult decât o școală, un loc prietenos învață și cresc oameni mari, creativi.

Despre ateliere: Ateliere practice și experimente creative pentru copiii de la 2 la 10 ani. Tema Kidsmart este Exploring Earth Family, o serie de activități și experimente în care copiii vor descoperi fenomenele naturii și fascinanta Terra.

Moara de hârtie – atelier de meșteșuguri tradiționale

Program: din jumătate în jumătate de oră, pe tot parcursul zilei de duminică

Preț: atelierul de hârtie manuală – 10 lei/copil; atelierul de păpuși din papură 10 lei/copil;

atelierul de țesut la război: 10 lei/10 minute.

Despre “Moara de hârtie”: Moara de hârtie și Satul meșteșugurilor își propun să recreeze atmosfera atelierelor meșteșugărești de odinioară, să dăruiască o stare de bine, să-i inspire și să-i convingă pe vizitatori că meșteșugurile sunt vii şi valoroase în secolul XXI.

Despre ateliere:

Atelierul de hârtie manuala – copiii vor afla despre istoria hârtiei și vor face chiar ei o foaie de hârtie manuală din hârtie reciclabilă, pe care o vor lua cu ei.

Atelierul de tesut la razboi – copiii sunt invitați să țeasă preșuri, reciclând haine vechi, ba chiar să aducă și ei hainele din fibre naturale ce le prisosesc pentru a fi prelucrate.

Atelierul de păpuși din papură – copiii se vor împrieteni cu papura, plantă ce creşte în Delta Neajlovului din Comana şi vor face o păpuşică din papură, un Păpurel sau o Păpurică.

Dăruiesc – experimente științifice pentru toată familia

Program: 11:00 -11:50, 14:00 – 14:50, 16:00 – 16:50, 18:00 – 18:50

Preț: 40 lei/atelier

Descriere Dăruiesc.ro: Misiunea Dăruiesc.ro este să antreneze super-puterile interioare ale inteligenței emoționale, totul prin timp de calitate petrecut în familie.

Despre ateliere:  Colțul de știință și auto-cunoaștere este o colecție de experimente științifice cu elemente de spectacol, care ajută copiii și părinții să învețe despre emoții, purtări, empatie sau interes social, super-puterile interioare ale inteligenței emotionale și puterea magică a încurajării.

Asociația studenților arhitecți și urbaniști Ion Mincu – origami, modelaj în lut, pictură pe lemn

Descriere Asociația Studenților Arhitecți și Urbaniști Ion Mincu: Asociatia studenților de la Mincu este o organizatie non-guvernamentala, non-profit si apolitica, Infiintata de catre un grup de studenti din Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”. Scopul Asociatiei studentilor de la Mincu este de a reprezenta interesele comune ale studentilor din UAUIM si de a stimula participarea acestora la viata culturala, sociala si economica si la imbunatatirea actului educational.

Program: 12:00 – 14:00 Origami; 14:00 – 18:00 Modelaj în lut: 14:00 – 18:00; Împletiuri, desen: toată ziua; Pictură pe lemn – toată ziua

Preț: pe bază de donație

Descriere ateliere: studenții  Facultăți  de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu îi inițiază pe cei mici și pe cei mari în arta origami, modelaj în lut, desen sau pictură pe lemn.

Fabulafia – lectură și educație vizuală

Program: 11.00 – 12.00

Preț: 20 lei/copil

Despre ateliere: Muzica inseamnă joc, ritm, cântec, sunete si mai mult decat toate acestea la un loc: bucuria de a comunica cu ceilalti intr-un limbaj ce se adreseaza direct sufletului. Lucian Nicolae – autorul rubricii “Sonofabula” din FABULAFIA – ii invita pe copii sa traiasca aceasta bucurie prin intermediul unor jocuri si cantece atractive.

Leave a reply