Creativeest

Programul complet la Creative Est Festival #2

09

Oct 2016

Între 10 și 16 octombrie are loc a doua ediție Creative Est, destinație principală pentru a descoperi, a învăța și a te conecta cu cele mai creative inițiative locale și regionale din domeniul artă, design, gastronomie, tehnologie, modă și dezvoltare urbană. Festivalul Creative Est adună într-o singură săptămână workshopuri, seminarii, expoziții, un market cu 50 de expozanți, o zi dedicată familiilor și multe altele. Hai să explorezi și să susții creativitatea locală!

LUNI, 10 octombrie

Designing The Future: [Conferință]

Arcub Hanul Gabroveni, Sala Arcelor

Program: 10:00 – 18:00

Cumpără bilete AICI. sau la faţa locului

Cea de-a doua ediție a festivalului Creative Est începe cu `Desiging the Future’, conferința de o zi despre rolul pe care designul în ocupă în prezent în educație, în business și politici la nivel local și european. `Desiging the Future’ este organizată de Romanian Design Council.

Te invităm să descoperi și să înveți mai multe despre provocările și viitorul în Design Education, să discutăm despre rolul pe care conceptul de Design Thinking îl are în startupuri și în organizații și, mai mult, să îi cunoști pe unii dintre cei mai de succes designeri, antreprenori și reprezentanți ai mediului academic din România și din străinătate. Printre invitații speciali care vor împărtăși din experiențele lor se numără Jeremy di PaoloDan Nechita – IT GovBeniamin Pop – Panemar, Salad Box, și mulți alții.


MARȚI, 11 octombrie

Invest România: Exporting Creativity – a training on how to export creative products on international markets [Workshop]

Arcub Hanul Gabroveni, Sala Arcelor

Program: 15:00 – 17:00

Bilet: 25 lei. Cumpără AICI. sau la faţa locului

Traineri: George Pruteanu și George Stefan, consilieri InvestRomania

workshop

Invest România este agenția guvernamentală dedicată acordării de sprijin și consiliere investitorilor străini din România. Scopul Invest România este de a crește investițiile internaționale în sectoare autohtone precum – IT & Business, Industria Auto și aerospațială, agricultură, economie și industrii creative.

Workshopul din cadrul Creative Est va prezenta, în premieră, o analiză referitor la nivelul investițiilor intrenaționale în industriile creative românești dar și detalii referitor la exportul de produse creative din România pe piețe internaționale. Vor fi prezentate studii de caz cu cele mai bune practici și dezbătute toate aspectele necesare pentru a avea un produs creative gata de export. Un workshop rcomandat celor interesați de piețe internaționale.


Being in the coffee industry [dezbatere, cupping]

Arcub, Hanul Gabroveni, Sala Arcelor

Intrare liberă. Înscrie-te AICI. 

Program: 17.30 – 19.30

Participanți: Origo, M60 Cafe, Boiler Coffee Shop, Steam Coffee Shop,  BloomCoffee Shop

Fondatorii celor mai populare coffee-shopuri din București se întâlnesc marți pentru a împărtăși din experiența dezvoltării unui business în industria cafelei. Întâlnirea e structurată sub forma unui cupping session prin care vei învăța mult mai multe despre lumea cafelei într-un mod senzorial.

boiler-coffee-shop-073-web1920


MIERCURI, 12 octombrie

Portfolio Reviews@Diploma

În parteneriat cu The Institute România și programul DIPLOMA

Program: 11:00 – 12:00

Sediul UNArte – Facultatea de Design Grafic – Amfiteatru – Str Grivița nr.28

Acces gratuit în limita locurilor disponibile

Studenții de la Design Grafic vor putea afla de la profesioniști și seniori ai domeniului cum trebuie să îți pregătești un portofoliu, ce ar trebui să conțină acesta și de ce trebuie să țină cont pentru a fi bine pregătiți pentru sesiunea de Portfolio Reviews, planificată în cadrul DIPLOMA 2016, pentru data de 23 Octombrie.  DIPLOMA este evenimentul dedicat absolvenților de facultăți creativ-vocaționale, inițiat de The Institute.


De la idee de business la confirmare comercială [workshop]

Program: 15:00 – 17:00

Arcub Hanul Gabroveni, Sala Arcelor

Bilet: 25 lei. Cumpără AICI. sau la faţa locului

Trainer: Paul Ghiță, fondator Mellow Drinks România, cu o experiență de 10 ani în consultanță și corporate finance

Timp de două ore Paul își va folosi expertiza din zona de business modelling, strategie, operațiuni și management financiar pentru a prezenta cu exemple concrete decizii pe care un antreprenor trebuie să le ia pentru a dezvolta un business sustenabil, care să poată să se dezvolte și scaleze. Cunoscând îndeaproape zona industriilor creative, Paul va prezenta cadrul cel mai potrivit de a construi și implementa un business plan adaptat domeniul.

Mellow Drinks este compania care produce și distribuie sucuri naturale, obținute din fructe presate la rece, care se pot găsi doar în lanțul HORECA din România.


Space continuum: Next wave of new digital media. Augmented, Virtual and Mixed Reality, 360 video and 3D scanning [workshop]

Program: 17:30  – 19:30

Arcub Hanul Gabroveni, Sala Arcelor

Bilet: 25 lei. Cumpără AICI. sau la faţa locului

Traineri: Cip Făcăeru – Augmented Space Agency, George Crețu – CGArtefact, Călin Costin – 3DSelfie.ro, Alexandru Dohotaru – RVR 360

space

 

Trăim într-o lume deja bine conectată ce împletește lumea fizica și cea digitală într-o singură țesătură.

Domeniul digital VR [Realitatea Virtuală] creează experiențe imersive transpunându-ne în noi dimensiuni spațiale. Digitalul devine din ce în ce mai mobil și are capacitatea de a se proiecta în lumea fizică, prin intermediul realității mixte oferite de AR [Realitate Augmentată], care mediază legătura dintre spațiul fizic și cel virtual prin angajarea propriei noastre percepții senzoriale pentru a vizualiza și percepe date digitale.

În același timp, putem vedea noi tehnologii emergente, care ne permit să capturăm lumea complexă din jurul nostru prin intermediul scanării 3D sau capturii video 360, ambele furnizând conținut digital, ideal pentru următorul val digital new media. Realitatea Augmentată, Realitatea Virtuală, 360 VR și tehnicile de Scanare 3D ne pot oferi posibilitatea de a crea conținut și interacțiuni nemaivăzute până acum, și o gamă de soluții aplicabile în diferite industrii și contexte.

Workshopul va prezenta rolul acestor tehnologii și al noilor ramuri emergente ale industriei creative digitale și totodată generatoare de noi soluții aplicabile în diverse industrii și contexte.  Discuția va gravita în jurul multiplelor soluții de comunicare vizuală a ce utilizează tehnologiile menționate și dezvoltate de startup-uri autohtone:

Cip Făcăeru – Augmented Space Agency – exploratori ai frontierelor digitale, augmentând simțurile umane cu ajutorul celor mai noi tehnologii mobile, depăsind astfel barierele dintre spațiul fizic și cel digital.  

George Crețu – CGArtefact crede în transparența procesului de vânzare/sales și experimentează cu sisteme avansate pentru a ajuta clienții să înțeleagă și să aibă mai multă încredere în ceea ce cumpără.

Călin Costin – 3DSelfie.ro – este o companie de tip start-up innovator înființată în București, având debutul pe piața locală în 2015 cu activități în domeniul scanării și printarii 3D cu scopul realizării de mini-figurine personalizate.

Alexandru Dohotaru – RVR 360 – un start-up specializat în productia de content video 360 combinăm tehnologie de ultimă generație, cu abordări noi și inovatoare pentru a crea content 360 și experiențe captivante


 JOI, 13 octombrie

Portfolio Reviews @Diploma

În parteneriat cu The Institute România și programul DIPLOMA

Program: 11:00 – 12:00

Sediul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” Str. Academiei nr 18-20

Acces gratuit în limita locurilor disponibile

Studenții de la Arhitectură vor putea afla de la profesioniști și seniori ai domeniului cum trebuie să îți pregătești un portofoliu, ce ar trebui să conțină acesta și de ce trebuie să țină cont pentru a fi bine pregătiți pentru sesiunea de Portfolio Reviews, planificată în cadrul DIPLOMA 2016, pentru data de 23 Octombrie.  DIPLOMA este evenimentul dedicat absolvenților de facultăți creativ-vocaționale, inițiat de The Institute.

How to transform creativity into business [workshop]

Program: 12:30 – 14.30

Arcub Gabroveni, Sala Arcelor

Intrare liberă

Trainer: Raluca Zega, Alex Moise & Dragoș Ungureanu – Banca Transilvania. 

O discuție relaxată și informală despre pașii și așteptările unui business creativ, relația om-bancă, pragmatismul în afaceri și strategii de inovare. Workshop-ul va scoate în evidență latura umană a banking-ului. Trainerii sunt Alex Moise și Dragoș Ungureanu, de la Banca Transilvania, cu experință solidă în domeniul bancar și o înțelegere clară a industriilor creative. Un workshop util pentru cei care caută investitori sau soluții inovatoare de finanțare pentru produse de artă, design, tehnologie, arhitectură, modă sau gastronomie.

Hala Laminor deschisă bucureștenilor: ce se va întâmpla cu un fost colos industrial? [dezbatere, eveniment conex]

Organizat de Institutul de Politici Publice împreună cu Primăria Sectorului 3

Program: 14.00 – 16.00

Incinta allive (adresa: Platforma FAUR, Poarta 1)

Acces gratuit

Instititul pentru Politici Publice, împreună cu partenerii de la Primăria Sectorului 3 vor deschide Hala Laminor pentru toți cei interesați de povestea halei, în trecut una dintre cele mai mari uzine de țevi din Europa, astăzi un monument aflat în ruină. Pentru câteva ore, împreună cu reprezentanți ai autorității locale, ai administrației centrale, specialiști din societatea civilă și reprezentanți ai industriilor creative și culturale, vom discuta despre trecutul, prezentul și viitorul Halei, perspectivele de transformare a acestui loc – reper pentru Sectorul 3 dar și pentru Capitală, respectiv vom afla ce își doresc locuitorii din zonă să se întâmple la Uzinele 23 august (așa cum este mai cunoscut acest obiectiv bucureștenilor. La final, cei mai curajoși vor fi invitați într-un tur ghidat prin Hală, pentru a avea imaginea vie a potențialului uriaș pe care acest fost colos industrial îl poate avea pentru comunitatea bucureșteană și nu numai!

Evenimentul face parte din proiectul Orașul user-friendly: implicare civică pentru revitalizarea fostelor spații urbane industriale, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.


Running a business in architecture [workshop]

Program: 15:00 – 17:00

Arcub Hanul Gabroveni, Sala Arcelor

Bilet: 25 lei. Cumpără AICI. sau la faţa locului

Trainer: Edgar Kaare, CEO al companiei de urbanism și arhitectură Tajuruum din Tartu, Estonia

Un workshop despre cum să gestionezi un business de succes în domeniul urbanismului sau arhitecturii. Pornind de la experiența companiei Tajuruum, unul dintre cele mai cunoscute business-uri de urbanism și arhitectură din Tartu – Estonia, Edgar va împărtăși din experiența sa studenților interesați să-și deschidă un astfel de birou sau celor care vor să schimbe dinamica actualului business.

 


Being a gastronomy entrepreneur: food business insights [workshop]

Program: 17:30 – 19:30

Arcub Hanul Gabroveni, Sala Arcelor

Bilet: 25 lei. Cumpără AICI. sau la faţa locului

Trainer: Roman Tugashev (Ucraina), antreprenor în industria gastronomică, fondator al proiectului Ulichnaya Eda, care aduce la un loc oamenii pasionați de street food printr-o serie de evenimente pe străzile din Kiev

Misiunea festivalului Ulichnaya Eda este de a populariza conceptul de street food printr-o perspectivă diferită a conceptului de mâncare pe străzile orașului, aducând o nouă formă de recreere în Ucraina. Proiectul fondat de Roman Tugashev include: Street Food Festival, Urban Holiday of Food, Kyiv Coffee Festival, White Nights. Un workshop  în care Roman va împărtăși din experiența cu evenimente și business-uri de street food dar și din cunoștințele despre piețele gastronomice est-europene.

food2

 


Întâlnirea food-truck-urilor din București [masă rotundă]

Eveniment pe bază de invitație – aducem laolaltă food truck-urile din București cu misiunea de a crea o agendă comună prin care să mapăm nevoile furnizorilor de street food și interacțiunea acestora cu sectorul public și privat.


VINERI, 14 octombrie

A City Shaped by Creative Industries – conferinţa centrală a festivalului Creative Est 2016

Program: 10:00 – 18:00 (Include prânz și cocktail)

Arcub Hanul Gabroveni, Sala Arcelor

Bilete: 30 euro. Cumpără AICI. sau la faţa locului

Speakeri: Boris Meggiorin (Franța), Roman Tugashev (Ucraina), Alina Floroi (România), Anja Arandjelovic (Serbia), Anda Ionescu & Oana Furdea (România),  Edgar Kaare (Estonia), Constantin Goagea (România), Egbert Ruhl (Germania), Tamina Lolev (România).

A City Shaped by Creative Industries este conferința centrală a festivalului Creative Est, un eveniment special care aduce în același loc nouă speakeri locali și internaționali din spații culturale diverse, ce au contribuit la schimbarea orașelor prin proiecte interdisciplinare de artă, design, arhitectură, tehnologie sau gastronomie. Participanții vor face un tur de forțe prin opt orașe europene care au dezvoltat businessuri creative cu o contribuție importantă la economia locală sau clustere de meșteșugari, artizani, designeri sau ingineri. Experți din Nantes, Belgrad, Kiev, Tartu, București, Arad, Brașov și Hamburg vor inspira publicul prin propriile experiențe. Detalii.


SÂMBĂTĂ, 15 octombrie 

MARKET Creative Est

Program: 10:00 – 20:00

Hala Industria Bumbacului (Splaiul Unirii, nr 160)

Interior: Artă, Design, Tehnologie, Fashion

Exterior: Food Market & Farmers Market

Intrare liberă

 03-market-1

50 de standuri cu cele mai inovatoare proiecte de design, artă, tehnologie, gastronomie, modă și dezvoltare urbană. Creative Est Market transformă o fostă hală de textile în spațiu de descoperire a creativității locale. Publicul va avea ocazia să descopere și să achiziționeze produse originale realizate de designeri și artizani români. Pe lângă standurile expozanților, Creative Est Market va găzduit ateliere și instalații interactive (țesătorie, bike cinema, Veggie Sound), Food market cu bucătării urbane și Farmers Market cu legume și fructe de la producători locali.


Creative Est Nights – Dance & Music & Drinks. În parteneriat cu festivalul internațional de animație Anim’est

De la ora 19:00

DESCHIS Gastrobar

Intrare liberă


DUMINICĂ, 16 octombrie

MARKET Creative Est: Family Day

02-family-day

Program: 10:00 – 20:00

Hala Industria Bumbacului (Splaiul Unirii, nr 160)

Interior: Artă, Design, Tehnologie, Fashion

Exterior: Food Market & Farmers Market

Intrare liberă

Zi dedicată familiilor, cu workshopuri și activități care stârnesc creativitatea celor mici și celor mari.

market_mic


Parteneri și susținători

Partener principal al creativității românești: Banca Transilvania

Festival are loc sub patronajul: Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Investesc încredere: Ministerul Culturii, ARCUB și Primăria Municipiului București

Împărtășesc viziunea: Nod makerspace, Diploma, GEA Strategy & Consulting, Suedia Creativă, Romanian Design Council, Get in the Ring Romania, Wolfhouse Productions, DESCHIS Gastrobar, Institutul Polonez,Monograf, M60.

Văzut de: Radio Guerrilla

Parteneri media: UTV, Wall-Street, start-up.ro, Zeppelin, Iqads, Art7

Leave a reply