Creativeest

Space continuum: Next wave of new digital media. Augmented, Virtual and Mixed Reality, 360 video and 3D scanning [workshop]

08

Oct 2016

MIERCURI, 12 octombrie

Program: 17:30  – 19:30

Arcub Hanul Gabroveni, Sala Arcelor

Bilet: 25 lei. Cumpără AICI. sau la faţa locului

Traineri: Cip Făcăeru – Augmented Space Agency, George Crețu – CGArtefact, Călin Costin – 3DSelfie.ro, Alexandru Dohotaru – RVR 360

space

Trăim într-o lume deja bine conectată ce împletește lumea fizica și cea digitală într-o singură țesătură.

Domeniul digital VR [Realitatea Virtuală] creează experiențe imersive transpunându-ne în noi dimensiuni spațiale. Digitalul devine din ce în ce mai mobil și are capacitatea de a se proiecta în lumea fizică, prin intermediul realității mixte oferite de AR [Realitate Augmentată], care mediază legătura dintre spațiul fizic și cel virtual prin angajarea propriei noastre percepții senzoriale pentru a vizualiza și percepe date digitale.

În același timp, putem vedea noi tehnologii emergente, care ne permit să capturăm lumea complexă din jurul nostru prin intermediul scanării 3D sau capturii video 360, ambele furnizând conținut digital, ideal pentru următorul val digital new media. Realitatea Augmentată, Realitatea Virtuală, 360 VR și tehnicile de Scanare 3D ne pot oferi posibilitatea de a crea conținut și interacțiuni nemaivăzute până acum, și o gamă de soluții aplicabile în diferite industrii și contexte.

Workshopul va prezenta rolul acestor tehnologii și al noilor ramuri emergente ale industriei creative digitale și totodată generatoare de noi soluții aplicabile în diverse industrii și contexte. Discuția va gravita în jurul multiplelor soluții de comunicare vizuală ce utilizează tehnologiile menționate și dezvoltate de startup-uri autohtone. 

Cip Făcăeru – Augmented Space Agency – exploratori ai frontierelor digitale, augmentând simțurile umane cu ajutorul celor mai noi tehnologii mobile, depăsind astfel barierele dintre spațiul fizic și cel digital.  

George Crețu – CGArtefact crede în transparența procesului de vânzare/sales și experimentează cu sisteme avansate pentru a ajuta clienții să înțeleagă și să aibă mai multă încredere în ceea ce cumpără.

Călin Costin – 3DSelfie.ro – este o companie de tip start-up inovator înființată în București, având debutul pe piața locală în 2015 cu activități în domeniul scanării și printarii 3D cu scopul realizării de mini-figurine personalizate.

Alexandru Dohotaru – RVR 360 – un start-up specializat în producția de content video 360 ce combină tehnologie de ultimă generație, cu abordări noi și inovatoare pentru a crea content 360 și experiențe captivante. 

Leave a reply